Välkomna Backstage

Vill du ha Bastionen som din konstnärliga arbetsplats?

Bastionen är en plattform med scen, replokal, kontorsplatser mm i Malmö. Om du erhållit stöd för din produktion eller på andra sätt är en del av det professionella scenkonstlivet är du välkommen till våra lokaler.

Vår foajé och scen kan användas till mer än scenkonst! Ska du hålla i ett panelsamtal, en konferens eller ett större möte? Vi hjälper er med arrangemanget.

Nyfiken? Scrolla nedåt och låt er inspireras av våra lokaler.

På gång?

Bastionen Backstage är en mötesplats för samtal, inspiration och nätverk. Anmäl dig till vårt särskilda nyhetsbrev så får du uppdateringar om vad som är på gång!

Bastionen Backstage 

Bastionenpodden är en serie korta intervjuer med scenkonstnärer baserade i Skåne. Här kan du ta del av dina kollegors processer och funderingar! I varje avsnitt har vi en Fun Fact ruta där varje gäst bland annat får svara på vad deras favorit projekt varit och vad de anser är det mest intressanta inom scenkonsten just nu.

BASTIONENpodden

BASTIONEN BACKSTAGE

För oss som jobbar med scenkonst

Den plattform som Bastionen är erbjuder träffar, samtal och mingel. Det gör vi för att bidra till ett starkare och bredare nätverk för professionella scenkonstaktörer i Malmö och i Skåne i stort. Håll utkik på vår facebook-sida där vi uppdaterar vilka datum som är aktuella.

Anmäl dig också till vårt specifika BACKSTAGE-nyhetsbrev med matnyttig info direkt i din mailbox.

Har du några idéer på samtal eller en inspirerande föreläsning som du tycker att vi borde arrangera, hör gärna av dig!

Kontakt: Lisa Mårtensson – Event mangager
lisabastionen@gmail.com

Scenen

Scenen är Bastionens hjärta.

Vårt mål är att ha ett brett utbud med många olika scenkonstaktörer inom olika typer av professionell scenkonst, teater, dans och nycirkus.

Scenrummet är totalt ca 12×14 m.

Maximalt antal i publiken är 94, och då är spelytan ca 7x11m.

Är du mer intresserad av att se hur scenen ser ut, gå gärna in på scenrum.nu där du hittar fler bilder samt ritningar.

Har du tekniker och producent? 

Vi arbetar med professionella scenkonstaktörer och strävar efter att ha ett hus med bra arbetsförhållanden. Om ni är i behov av kunniga ljud- och ljustekniker, körtekniker eller  en producent till någon del av er produktion så hjälper vi er gärna att hitta rätt. Hör av er till oss så pratar vi vidare! 

Foajén

I vår foajé har vi personal som vid varje föreställning hanterar biljetter och serverar fika.

Scenen och foajén fungerar även utmärkt till andra tillställningar som konferenser, möten eller föreläsningar.

Repsal

Vår repsal går bra att hyra i längre eller kortare perioder. Hör av dig till oss med aktuella datum så tar vi det därifrån.

Rummet är ca 5×10 meter.

Studion

På vår översta våning ligger vår studio. En plats för möten, inspirerande workshops, utrymme för att skriva ansökningar eller bollplanka nya idéer.

Kontor

Det går bra att hyra en kontorsplats, för kortare perioder eller tills vidare.

Köket

Vi har ett kök utrustat med kyl, frys, mikrovågsugnar och massor av kaffe och te! Det ingår när du jobbar hos oss.

Loge

Vi har en loge med fyra sminkplatser och utrymme för kostym. I rummet bredvid finns ytterligare möjligheter för logeplatser, eller så använder ni det som en plats att ladda inför föreställning. I anslutning till detta rum finns också dusch och toalett.