PRODUKTION 2

0,00017‰ – Champagne & Gravöl

Allt är sagt, allt är lovat, valet är gjort.

I den andra och sista delen I föreställningsserien 0,0017 ‰fokuserar Teater Foratt sina krafter på att bemöta valresultatet.

Dagen efter valet skickade teatern en beställning till dramatikerna Stina Sturesson och Vanja Hamidi Isacson med samma grundupplägg som första föreställningen: Skriv en fristående akt om 30 minuter för 4 skådespelare på 4 dagar.

0,0017 ‰ – Champagne och Gravöltar alltså sin utgångspunkt i att teatern arbetar vidare med att se om det går att vara helt dagsaktuella kring frågeställningarna och undersökningen på scenen. Kan teatern ta upp kampen med medierna om rapporteringen av valet? Kan vi tillägga och fördjupa de komplexa frågor som uppstått under och efter valet?

Föreställningen kommer att fördjupa problematiken kring ”vi” och ”dom”, sätta spets på hur medskapande merparten i ett samhälle är till att bygga upp alienationen mellan ”grupper”. Det svenska samhället utgår oftast från att man umgås med likasinnade, i samma ålder och med liknande åsikter. Vilket ansvar, detta populära valdagsord, har vi som individer i till att människor känner sig utanför, utstötta och negligerade? Eller tar ståndpunkt för någon som de anser blivit utsatt för detta? Hur långt och hur länge håller offer-rollen?

Självklart utgår detta från SDs intåg i Riksdagen. Men även kring hur den skickligt slipade taktik som Moderaterna främst har företrätt där jobb är lösningen för alla, oavsett förutsättning eller omständighet. Hur har detta mantra påverkat oss? Hur kommer vi att se på framtiden i Sverige? Kommer vi alla dricka champagne på after-worken i det lyckade landet eller blir det fler som dricker gravöl på parkbänken?

0,00017 ‰ – Illusionsbygget Spelas på Bastionen: 2010-09-15- 2010-09-19

0,00017 ‰ -Champagne & Gravöl Spelas på Bastionen: 2010-10-02- 2010-10-06

Biljetter säljs genom kulturcentralen

————————————————————————

Dramatiker: Stina Sturesson & Vanja Hamidi Isacson
Regi: Niclas Sandström
Ljusdesign och video: Jonas Åkesson
Scenbild: Stefan Ersson och Niclas Sandström
Scenograf: Stefan Ersson
Kostym: Åsa Ersson & Elin Alvemark
Originalmusik: Henrik Rambe
Regiassistent: Lina Andreasson & Hanna Roth
Produktionsassistent: Dan Ersson
Medverkande:
Rayam Al-Jazairi, Ester Claesson, Eleanora DeLoughery Nordin, Alaá Rashid, Lotten Roos, Hanna Roth, Anders Svensson & Matthias Thorbjörnsson