Nine Parts of Desire

av Heather Raffo
Nine Parts of Desire gräver i de motstridiga aspekter av vad det innebär att vara kvinna i en krigszon som Irak. Ni möter ett rakbladssnitt av Iraks kvinnor, bland annat en uppgiven läkare, en mördande vacker målare, en radikal kommunist och en moder som tagit sitt barns namn.

Medförfattare till Foratts version av Nine Parts of Desire är Parvin Ardalan, Malmö Stads första fristadsförfattare. Parvin är en iransk journalist och kvinnorättsaktivist som tilldelades Olof Palmepriset 2007 för sin kamp för kvinnors och mäns lika rättigheter i Iran. Parvins texter fördjupar och nyanserar Teater Foratts uppsättning. Hennes erfarenheter vävs in och gör uppsättningen både unik och personlig.

Spelas: 27 augusti – 11 september 2011

Språk: svenska, engelska, arabiska

Regi: Niclas Sandström
På scen: Donia Massoud, Eleonora DeLougheri Nordin & Sanna Turesson
Scenografi: Jafer Taoun
Ljusdesign: Emanuel Arvanitis
Ljuddesign: Jesper Overman
Musik: Nadin Al Khalidi & Gabriel Hermansson
Körtekniker: Rebecka Wilhemsson
Producent: Manal Masri

Regiassistent: Cindrella Mizher