9 Parts of Desire

AV: Heather Raffo

Publik- och kritikerhyllade Nine Parts of Desire gräver i de motstridiga aspekter av vad det innebär att vara kvinna i en krigszon som Irak. Ett rakbladssnitt av Iraks kvinnor, bland annat en uppgiven läkare, en mördande vacker målare, en radikal kommunist och en moder som tagit sitt barns namn. I Teater Forattsversion av Nine Parts of Desire har Parvin Ardalanskrivit en kompletterande separat text. Parvin ä iransk journalist och kvinnorättsaktivist som tilldelades Olof Palmepriset 2007 och är Malmö Stads första fristadsförfattare.

HELSINGBORGS DAGBLAD – Ett exempel på att konst kan förändra synen på världen. Teater Foratts uppsättning är insisterande stark, mycket välspelad och därmed ytterst sevärt.

SKÅNSKAN – När hon borrar sin hjälplösa blick i min upphäver hon gränsen mellan fiktion och verklighet. Det här är på riktigt! […] någonting så ovanligt som angelägen teater.

SYDSVENSKAN – Handlingen skildrade brutalt och angeläget hur krig drabbar kvinnor dubbelt. […] det förändrade min blick under några dagar. Det är en sann kvalitet.

EXPRESSEN – Smärtsamt i en värld som också är vår.

Språk: Svenska, engelska, arabiska

info: Teater Foratt

Regi: Niclas Sandström
På scen: Donia Massoud, Eleonora DeLougheri Nordin & Sanna Turesson
Scenografi: Jafer Taoun
Ljusdesign: Emanuel Arvanitis
Ljuddesign: Jesper Overman
Musik: Nadin Al Khalidi & Gabriel Hermansson
Körtekniker: Rebecka Wilhemsson
Producent: Cindrella Mizher