Norra Vallgatan 28
RSS icon Email icon
 • Hösten 2016

  Varmt välkomna till en ny scenkonsthöst på Bastionen. Vi kommer att fylla den med musikaliskt, dokumentärt, konspiratoriskt, vänskapligt, internationellt, överskridande, tekniskt och spännande innehåll.

  Heartstream, Teater Insite, SaMsa, Teatr Weimar, Teater Theatron, Teater Terminal, Teater Foratt och Bombina Bombast kommer att vara i huset och vi hoppas ni har möjlighet att komma och uppleva en del av allt som händer.

  Vänner, säsong 2, avsnitt 7

  Teatr Weimar

  PREMIÄR Onsdag 28/9 kl 19.30
  spelas även fr 30/9, lö 1/10, sö 2/10, ti 4/10, on 5/10, to 6/10 , fr 7/10, lö 8/10
  ALLA DAGAR kl 19.30

  Biljetter finns här

  Vänner, säsong 2, avsnitt 7 handlar om hur en berusad Rachel ringer Ross och berättar hur hon känner för honom på hans telefonsvarare. Nu måste Ross välja mellan henne och Julie.

  Teatr Weimar tar sig an en av världens mest populära tv-sitcoms för att undersöka vad den berättar om var samtid. I uppsättningen iscensätter tre skådespelare ett avsnitt av tv-serien vänner, samtidigt som de gör en samläsning med Måsen av Tjechov, där figurerna likt tv-serien ägnar sig mer åt sina relationer än åt att arbeta och där de hela tiden ställer till det för sig genom sin vilja att leva ett annat liv, samtidigt som detta läses genom Roland Barthes, samtidigt som Samuel Beckett citeras, samtidigt som allt blir en lek med teaterns berättarform och väldigt väldigt roligt.

  Regi Linda Ritzén.
  Text: Jörgen Dahlqvist.
  Medverkande: Rebecca Kaneld, André Christenson och Rikard Lekander
  Rum och ljus: Marcus Råberg och Jörgen Dahlqvist.
  Mask och kostym: Sandra Haraldsen.
  Teknik: Niclas Fransson