Maria Naidu och Miguel Cortés
– Vägsjälar
15-17/11 & 22-24/11 kl 19.00

Hur går vi vidare? Vägsjälar samlar poetiska tankar om förgänglighet och förändring. I gränslandet där skymning och gryning smälter samman växlas genomlevda erfarenheter med framtida drömmar i nyanser av blått. Stundtals absurt, ömsint och humoristiskt.

Föreställningen är en dansteaterhybrid bestående av ett flertal fristående bilder där olika uttryck tillsammans bygger ett verk som kan liknas vid en existentialistisk roadmovie till musik och elektroakustiska soundscapes av tonsättaren Kent Olofsson.

Koreografi och idé: Miguel Cortés och Maria Naidu Medverkande: Maria Naidu, Miguel Cortés, Brita Björs, Harald Leander Kompositör: Kent Olofsson Ljussättning: Imre Zsibrik Scenkostym och scenografi: Did you get the T-shirt

Teater Insite
– Dödsdansen 3.0
22/11 – 6/12

Välkommen på fest!
Teater Insite (Sv), Teater Grad (Dk) och Teater Tvazz (Fo) bjuder in till en gemensam fest i det klassiska relationsdramat Dödsdansen av August Strindberg. Tre skådespelare, en rumsdesigner och en kock intar tillsammans med er i publiken en festlokal, där vi skapar Alice och Edgars silverbröllops-fest.

Buss från Bastionen tar dig till festlokalen som ligger på hemlig plats. Bussresan är en del av föreställningsupplevelsen och du ombeds att komma i god tid till Bastionen, Norra Vallgatan 28. Bussen avgår kl 18. Hemkomst till Bastionen igen ca 22.

Regi: Pelle Nordhøj Kann (Dk)
Medverkande: Gunnvá Zachariasen (Fo), Ulver Skuli Abildgaard (Dk) och Matthias Hahne Thorbjörnsson (Sv)
Medföljande kock Miia Suhonen (Sv)
Dramaturg: Sosha Teperowska (Dk)
Rumsdesign/tekniker: Ilkka Häikiö (Sv)
Producent: Erika Lundvall (Sv)

SAMSA Musikteater
– Dödens Körkarl
7-9/12 & 12-15/12

Det är nyårsnatt. Den försupna och sadistiska Dina Holm härjar fritt med sin förstörelselusta, då hon plötsligt råkar ut för en olycka och såras dödligt. Innan hon vet ordet av står hon öga mot öga med Dödens körkarl, som ålägger Dina den dystra uppgiften att överta hans ämbete under kommande år.

Dina har inga som helst planer på att bli körkarl åt Döden, men att undfly sitt öde visar sig svårt, och hon tvingas snart till en smärtsam uppgörelse med sitt förflutna.

Samsa Musikteater, som tidigare gjort Förvandlingen – Musikalen efter Kafkas världsberömda novell, fortsätter ta icke-typiska förlagor och skriver om dem till musikalscenen.

Musik, manus och sångtexter: Jakob Aspenström, Oliver Lindman Regissör/Koreograf: Lisa Mårtensson
På scen: Cornelia Jägbring, Ola Heinpalu, Isabelle Nordehammar, Johannes Rückert Becker, Maria Johansson, Elisabet Ahlqvist, Annie Dahlin & Lasse Buhl, Minna Ehn Öberg/Rut Silverbris
I orkestern: Jakob Aspenström, Elias Fredriksson, Aaron Lindström, Isa Savbrant & Gustav Landgren

Genom att använda vår webbplats godkänner du vår Integritetspolicy